Prenet viktminskning

Du får individuella träffar med kost- och näringsrådgivare för maximal personlig rådgivning.
Vi jobbar efter mallen inledning, fettminskning, anpassning, stabilisering och målbild.
Din coach vägleder och med hjälp av programmets många väl beprövade motions- och livsstilsråd går viktminskningen lättare än du trott.

Nya matvanor

Måltidsersättningar är livsmedelsprodukter framtagna för att ersätta en eller ett par måltider per dag, för att minska eller kontrollera vikten. Måltidsersättningar är bevisat effektiva och flera studier visar att de ger en större viktminskning både efter 3, 6 och 12 månader samt är en effektiv behandling för att bibehålla viktnedgång jämfört med traditionell lågenergikost med vanlig mat. De kan på ett effektivt och säkert sätt ge en hållbar viktminskning och förbättra riskfaktorer och sjukdomar.

Att använda sig av måltidsersättningar är en enkel och strukturerad behandling för att begränsa energiintaget. Du kan välja mellan soppor eller milkshakes i 6 olika smaker.

Måltidsprogrammet är ingen extrem diet. Du äter vanlig mat minst en gång om dagen. Att tugga riktig mat känns bra och motverkar förstoppning, eftersom frukt och grönt är en viktig del av måltiden.

Den som provat vet att det är mycket svårt att laga tre kalorireducerade måltider, som både ger mättnad och tillför kroppen tillräcklig mängd näringsämnen, mineraler och vitaminer. Prenetprogrammet går ut på att långsiktigt hjälpa dig att ändra mat- och motionsvanor. Måltidsersättningarna är trygga hjälpmedel, som kan jämföras med kryckor vid ett benbrott. En av dagens tre måltider lagar du själv. Succesivt lär du dig vad olika livsmedel består av. När du känner dig trygg, går du över till att äta enbart "vanlig mat".

Innehållet i måltidsersättningar regleras noga, via livsmedelverkets föreskrifter för energibegränsad kost SLFVS 1997:30 och EG nr 953/2009, och energinivån ligger mellan 200 kcal och 400 kcal per måltid.

Läs mera på www.prenet.se